Göd város hivatalos honlapja

2021. július 27. , 10:07 Köszöntjük Olga, Liliána nevű kedves olvasóinkat!

Belépés

Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek


    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Intézmények, szervezetek

Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Típus: Oktatási intézmény
Cím:2132 Göd, Ifjúság u. 1-3.
Telefonszám:27/532-115
Fax:
E-mail:

titkarsag@nemeth-god.sulinet.hu

muveszet@nemeth-god.sulinet.hu


Honlap:http://www.godinemeth.hu/
Nyitvatartás:
Leírás:

 

 

A Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a felsőgödi vasútállomás közelében helyezkedik el. Nemcsak a múltja jelentős, hanem a jelene is.

 

Az évenkénti felmérések alapján a diákok szeretnek ide járni, jól érzik magukat iskolánkban, szüleik pedig elégedettek a pedagógusok oktató-nevelő munkájával. A kollégák hagyománytisztelők, az új módszerek iránt elkötelezettek, elhivatottak.

 

Évek óta közel 800 tanulónak örülhetünk, így minden évfolyamon négy osztállyal – egyet kivéve – rendelkezünk. A művészetoktatásban egyre többen – jelenleg 470-en – vesznek részt.

 

Minek köszönhetjük ezt a népszerűséget? Elsősorban annak, hogy mindig és mindenben szem előtt tartjuk a gyerekek érdekeit. A barátságos és jól felszerelt tantermek, a tanulók munkáival díszített folyosók, a játszótér a virágokkal, fákkal beültetett udvaron, a tisztaság kellemes környezetet biztosítanak számukra.

 

Pedagógiai munkánk egyik fő pillére a differenciálás: a tehetségfejlesztés és a felzárkóztatás.

 

Másik fontos alapelvünk: sokféle lehetőséget nyújtani a gyerekeknek, hogy ki-ki megtalálhassa az érdeklődéséhez, képességeihez leginkább illőt. Célunk, hogy minél többen jussanak sikerélményhez.

 

Sokféle tanulmányi versenyre készítjük fel diákjainkat, akik sokszor kiemelkedően teljesítenek.

 

Az iskolai alapítvány biztosítja – többek között – a nevezési díjak befizetését is.

 

Az idegen nyelvek terén az angol, német, olasz és orosz nyelvek tanulására van lehetőség tagozatos oktatás keretében is. Azok között, akik heti öt órában tanulnak angolt, vagy németet, többen rendelkeznek Junior nyelvvizsgával.

 

A sportolást kedvelők választhatnak a labdarúgás, asztalitenisz, tollas-, kosár- és kézilabda közül. Kupák, serlegek, oklevelek őrzik a sok sikeres verseny emlékét. A tornaterem mellett egy sportcsarnok is helyet ad a testedzésnek.

 

A két, összesen 40 korszerű géppel felszerelt informatika teremben kiscsoportos magyar- és matematika órákat is tartunk. Az iskolai könyvtárban szintén van lehetőség az internetes ismeretszerzésre.

 

Iskolánkban délutánonként is zajlik az élet. Számos olyan programot szervezünk, ahol tanárok és diákok együtt töltik az időt. Ilyenek például a papírgyűjtés, Luca-napi vásár, teaház, mikulás, farsang, diszkó, gyereknap, Németh László Nap. Mindig sokan jelentkeznek a különféle nyári táborokba is.

 

A művészetek iránt érdeklődők a zenetagozaton a zongora, klarinét, fuvola, furulya, rézfúvósok, ütőhangszerek, hegedű és klasszikus gitár közül választhatnak. A városi rendezvényeken nagy tetszést aratnak kamaraegyütteseink koncertjei.

 

A képző- és iparművészeti tanszak évente többször kiállítja legjobb munkáit. Az itt tanulók közül többen dicsekedhetnek országos sikerekkel is.

 

A táncgálákon a magyar néptáncosoknak, a kreatív táncosoknak tapsolhat a mindig nagyszámú közönség. 2007-ben művészetoktatásunk kiváló minősítést kapott. Intézményünk 2009-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet érdemelt ki.

 

Természetesen mi is fontosnak tartjuk diákjaink jutalmazását. A dicséretek, kitüntetések között a legrangosabb a Németh László-díj, amely bronzplakettel és pénzjutalommal jár. Ezt a mindenkori nyolcadikosok legkiválóbbja kapja, tanulók és tanárok titkos szavazása alapján. Szerencsére mindig nehéz választanunk.

 

A nyolcadik osztályt végzett tanulóink mindegyike továbbtanul, túlnyomó többségük gimnáziumban, illetve szakközépiskolában. Tanítványainkat a középiskolák örömmel fogadják, mert a sokéves tapasztalat megmutatta, hogy értékelésük reális, gyermekeink többsége jól nevelt, nyitottak a világra, hasznos tagjai az új közösségnek, megtartják az általános iskolai tanulmányi eredményeiket.

Copyright © 2008 Göd város Önkormányzata Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár